Over Eigen-Wijs-Yoga

 

Heb je last van stress en ben je onrustig in je hoofd? Wil je leren ontspannen en weer te vertrouwen op de signalen van je eigen lichaam?

 

Kom dan naar Eigen-Wijs-Yoga!

 

In de yogalessen bij Eigen-Wijs-Yoga maak je kennis met je eigen lichaam. Dit is belangrijk, omdat je lichaam invloed heeft op je geest en je geest invloed heeft op je lichaam. Door het bewust gebruiken van de adem leer je je te ontspannen en daardoor heeft stress geen vat meer op jou!

 

Yoga is het zoeken naar balans, een soort gymnastiek plus. De plus staat voor het goed navoelen van elke oefening De eigen ervaring staat altijd centraal, zonder competitie met jezelf of met anderen. Iedereen doet het op zijn of haar ‘eigen wijs’.

 

De oefeningen maken je krachtig, ontspannen, soepel, evenwichtig en energiek. Je leert om je eigen grenzen te verkennen en te respecteren. Zo oefen je om je lichaam en geest vriendelijk te observeren zonder te oordelen.

 

Hoe kom je tot rust?

Een vast onderdeel van de les is meditatie, ofwel het stil zitten. Hierdoor breng je de positieve kwaliteiten van de geest tot bloei. Stilzitten is het terugkeren naar je ware, authentieke aard en bevordert de stilte in de geest. Voorbij de emoties en gedachten van alledag.

 

Extra

In de lessen wordt ook met chakra’s gewerkt. Het chakrasysteem verwijst naar de 7 energieknooppunten in je lichaam, die worden aangeduid met een kleur. Net als yoga vindt dit systeem zijn oorsprong in het oude India.

Gedurende de fysieke- en lichamelijke ontwikkeling van de mens kunnen er spanningen ontstaan die opgeslagen worden in een of meerdere van de knooppunten. Vergelijk de knooppunten met een cd schijfje. Door de hatha yoga oefeningen bewust uit te voeren reset je de informatie op de schijfjes, waardoor er ruimte komt en blokkades en spanningen worden opgeheven.

 

Voor wie?

Voor het uitoefenen van de yoga houdingen hoef je niet lening te zijn. Dus iedereen, man, vrouw, jong en oud, is van harte welkom. In de lessen worden de oefeningen rustig opgebouwd en wijs ik op variaties in moeilijkheidsgraad. Iedereen doet yoga op zijn of haar EIGEN Wijs, want ieder mens is uniek. Daarom is dan ook elk lichaam verschillend van het andere en leer je je eigen grenzen te verkennen en te respecteren. Het gaat er niet om dat je de oefeningen perfect uitvoert, het gaat om de acceptatie van jezelf en de bewustwording van lichaam en geest.

 

Locatie

De lessen vinden plaats in Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6, 2931 WB Krimpen aan de Lek.

 

Wat neem je mee?

Makkelijk zittende kleding, warme sokken en een deken. Yogamatten en kussens zijn aanwezig.

 

Kwaliteitskeurmerk

Aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten. Jaarlijks volg ik verschillende workshops om mijn kennis te verbreden, te verdiepen en bij te blijven. Dat ik ook een voorwaarde om lid te blijven van de Vereniging van Yogadocenten Nederland.

 

Verklaring logo Eigen-Wijs-Yoga:

Het logo stelt in gestileerde vorm de staande mens voor, die stevig geaard is. De kleuren van de speelse balletjes aan weerszijden van de staande figuur verwijzen naar de zeven kleuren van de chakra’s. De ronde vorm is het hoofd van de mens en de kleur lila/paars verwijst naar het zevende chakra, het chakra van het inzicht.

Het idee is vorm gegeven in nauwe samenwerking en met creatieve input van Marjan Hartgers, kunstenaar te Krimpen aan de Lek.

 

Disclaimer: aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. ©Eigen-Wijs-Yoga